New York

Wat ontzettend gaaf! Ik mag op studiereis naar New York!

Van 13 tot en met 17 februari ga ik ''The City that never sleeps'' ontdekken, en deze stad slaapt ook inderdaad nooit! Ik vlieg via Dusseldorf met Air Berlin naar JFK. Een prima verbinding, ik koop namelijk een treinretour bij de NS, en door vroeg te boeken reis ik voor slecht € 19,- per enkele reis heen en weer. In drie uur en 45 minuten ben ik op de luchthaven, de check-in verloopt voorspoedig net zoals de rest van de reis.

 

Aan boord van het vliegtuig heeft iedereen een eigen touchscreen in de hoofdsteun voor zich waarop een rijke keuze uit nieuwe en oude films, muziek en series is. Ook kan je je smartphone gebruiken op vliegtuig modus en direct je telefoon opladen via de usb aansluiting in het touchscreen. Helaas komt het niet van slapen en vier films later landen we.

 

Met een vooraf geregelde transfer worden we naar de stad gebracht, het sneeuwt! Aangezien de winter in Nederland heel zacht is heeft het ook wel weer iets om door deze stad te wandelen in het wit. Helaas is door de vele sneeuw de Empire State building gesloten en kunnen we deze avond nog even niet van het uitzicht over de stad genieten. We slapen in hotel The Beacon. Een aparthotel met hele ruime appartementen vlak naast Central Park. Er is een metro station in de straat dus hier kunnen wij gelijk van de New Yorkse underground gebruik maken. Het is een lange dag geweest dus eerst een paar uurtjes slapen en dan de volgende dag een vol maar heel erg leuk programma.

 

Deze ochtend ontbijten we in hotel the Roosevelt hotel, een prachtig vier sterren hotel waar veel films zijn opgenomen. Een heerlijk ontbijt en een leuke rondleiding gehad waarbij we de diverse type kamers hebben bekeken. We vervolgen onze weg naar Top of the Rock, dit is de attractie in Rockafellar centre waar helemaal boven een observation deck is gelegen. Het is vandaag helder en zonnig dus we hebben een prachtig uitzicht over de stad met alle wolkenkrabbers, Empire State building en natuurlijk Central Park. Mocht je voor de reis de New York pass hebben gereserveerd dan kun je hier gratis in. Ook is Top off the rock een populaire trouwlocatie dus er vloeien rijkelijke Amerikaanse tranen tijdens een trouwplechtigheid.

 

Na dit spectaculaire uitzicht gaan we naar het Gray Line visitors centre. Dit is het kantoor in New York waar je alle bekende uitstapjes kunt reserveren. Al deze uitstapjes boek ik meestal al vooraf voor mijn klanten aangezien je dan zeker bent van plek tijdens bijvoorbeeld een musical. Ook is de Hop on Hop off bus een onderdeel van Gray line dus van hieruit wordt de route vervolgd met de bus met een hele enthousiaste chauffeur en gids die onderweg heel veel vertellen over de gebouwen die we zien en de geschiedenis van New York. We worden afgezet op ons start punt in Little Italy voor onze tastings wandeltour door de diverse immigranten wijken. Echt een aanrader! Van de Nederlands tot de Duitsers en van de Joden tot de Italianen iedere wijk wandelen we door en op diverse plaatsen zijn hapjes geregeld, denk hierbij aan pretzels, een lekker biertje, pizza en bijvoorbeeld dumplings in Chinatown. Veel gezien, veel gehoord en veel gegeten ;)

 

Van hieruit gaan we met de metro terug naar hotel Metro downtown. Een heel centraal gelegen hotel met een super dakterras met uitzicht over New York. Ook hier een heerlijk kaart en goede wijntjes. Daarna staat Madame Tussauds op het program. Heel erg leuk om de New Yorkse versie te zien met alle celebrities. Om de dag af te sluiten bezoeken we de musical Mama Mia! Echt heel leuk om de theaters allemaal te zien, het is knus en ouderwets, echt heel sfeervol en ook heel erg leuk om eens te hebben meegemaakt. NU tijd voor bed, weer een paar uurtjes slaap want we willen echt alles halen uit de tijd dat we hier zijn.

 

Het is weer vroeg, eerst vier hotelbezoeken. We ontbijten in het Gansevoort Park Avenue, dit is luxe! Wat een heerlijk ontbijt, ik snap wel waarom de Kardashians graag vertoeven in dit hotel als ze in New York zijn ;) Daarna volgen nog Hotel King & Grove, Hotel Grand Hyatt en het intercontinental Barclay. Ik zou ze kunnen gaan beschrijven maar het zijn stuk voor stuk prima hotels, en als men meer info wenst is het beter om de verschillende hotels mondeling toe te lichtten en hierover te adviseren. Na de hotelbezoeken gaan we richting de haven, het sneeuwt ondertussen weer heel erg hard dus we nemen een taxi. Vanuit de haven vertrekt onze lunch cruise. Een heerlijk drie-gangen menu krijgen we geserveerd en ondertussen komen (ondanks de vele sneeuw) de prachtige uitzichten over de skyline van New York voorbij evenals natuurlijk het Vrijheidsbeeld!

 

Na de cruise hebben we een vrije middag en avond, er wordt geshopt en geshopt (bezoek voor de grap in ieder geval Toys 'R Us, dat houdt je niet voor mogelijk, denk aan een reuzenrad bij binnenkomst......). Aangezien het de City that never sleeps is kun je hier shoppen tot één uur s'nachts. Maar ik houd het even voor gezien omdat ik heel graag Central Park ook wil bezoeken tijdens deze reis. Ik neem de metro en slenter nog even heerlijk anderhalf uur door een dik besneeuwt Central Park heen, magisch en echt heel erg mooi! Ik heb de sfeer geproefd! Aangezien het hotel aan Central Park ligt warm ik even op en ga vervolgens weer terug downtown met de metro om wat te gaan eten. Keuze te over natuurlijk. We lopen nog wat door de stad en het stopt met sneeuwen, ik pak mijn kans en ga richting het Empire State Building want die hebben we natuurlijk nog niet kunnen bezoeken door de sneeuw!

 

Het is er niet heel druk en met de New York pass kan ik zo door lopen. Echt heel gaaf!!! New York in het donker met alles lichtjes en alle bekende geluidjes die zo herkenbaar zijn voor deze stad, toeterende taxi's, de sirenes van brandweer of politie en de metro die je onder de wegen door hoort denderen. Nu weer terug naar het hotel, morgen is de laatste ochtend in deze gave stad.

 

De volgende ochtend gaan we met de hele groep ontbijten in hotel Ameritania hotel, ook een aanrader, vooral vanwege de ligging (om de hoek van Times Square), de net gerenoveerde kamers, het feit dat er ook daadwerkelijk een (knap) ontbijt is en de prijs is ook erg aangenaam voor New Yorkse begrippen. We bekijken de kamers en gaan vervolgens met de metro helemaal naar het Zuidelijkste puntje van het eiland Manhatten om hier Ground Zero te bezoeken. Verstandig is om de toegang tot Ground Zero op voorhand te reserveren aangezien er aardige rijen kunnen zijn. Het is indrukwekkend, het geeft je kippenvel en maakt je stil. Wat een paniek moet hier zijn geweest destijds.........

 

Na Ground Zero eten we nog even echt Amerikaans een hamburger en gaan daarna naar de luchthaven. De reis zit er op! Jammer maar het was geweldig en ik ga zeker nog eens terug. Mijn eerste tip is om in het voor- of najaar de stad te bezoeken dit in verband met het weer. Op sommige vlakken beperkt de sneeuw je toch in de vaak korte tijd dat je in een stad bent. De tweede tip, boek op tijd. Zo voorkom je hoge toeslagen op de vluchten en ben je zeker van een goede prijs.


Hiernaast het filmpje van mijn studiereis naar New York!
Reactie schrijven

Commentaren: 0