Disneyland Parijs

Een stil verlangen gaat werkelijkheid worden! Dit is toch wel een reisje dat ik al vanaf kleins af aan heb willen maken. Ik ga voor het werk naar Dinseyland Parijs. De reis bestaat vooral uit veel hotel bezoeken, te weten alle Disney hotels en de geselecteerde hotels van Disney om het park heen.

 

Met de TGV reis ik via Brussel naar Marne la Valleé het station van Disneyland Parijs. Ik ben vanaf Den Helder ongeveer 6,5 uur onderweg. Bij aankomst leveren we eerst de bagage in bij het hotel, de kamers zijn nog niet klaar dus ik begin aan het bezoeken van de geselecteerde hotels. Deze hotels liggen net buiten het terrein van Disney maar naar deze hotels gaan wel gratis pendel bussen vanaf het station. De geselecteerde hotels zijn stuk voor stuk thema hotels met prima ruime kamers.

 

Over alle hotels kan ik veel vertellen maar als je met het gezin naar Disney gaat dan vind ik de uitblinker toch het Explorers hotel, hier is namelijk nog een waar zwemparadijs aanwezig zodat je je buiten de Disney parken om ook nog prima in het hotel kunt vermaken. Zelf logeer ik het New Port Bay Club Hotel, dit is een Disney hotel dat is gelegen aan Disney lake.

 

Vanaf dit hotel loop je in 10 minuten naar de ingang van de parken toe. Alle hotel kamers hebben twee tweepersoonsbedden zijn waardoor de kamers door vier personen gebruikt kunnen worden. In principe liggen de Disney hotels dichter bij de ingang van de parken dus kun je dit met een wandeling af, maar ook vanaf deze hotels zijn er gratis pendel bussen naar de parken toe. Vlakbij de ingang van de parken is het Disney Village, hier zijn veel restaurants en souvenir winkels. In Disney Village kan men zich ook nog vermaken buiten de openingstijden van de parken om. Een aanrader in Disney Village is de Buffalo Bill Wild West Show. Een ontzettend leuke dinner show waarbij eten word geserveerd terwijl je in een arena naar de show kijkt.

 

Het Disney park ik opgedeeld in vijf verschillende thema's. Zo is er een speciaal gedeelte dat attracties heeft voor de hele kleintjes, een ruimte thema waar onder andere de space mountain staat, een sprookjes gedeelte met het zwaard van Merlijn de tovenaar en het doolhof uit Alice in Wonderland. Voor jong en oud is er wat te beleven, naast het Disney Park zijn er ook nog de Hollywood studios. Ieder entree ticket is geldig voor beide parken, bij de studio's worden ook veel shows opgevoerd. De shows worden meerdere malen per dag op gevoerd dus als je er een mist omdat je in een attractie zat dan ga je gewoon naar de volgende show.

 

De nieuwste attractie is de Hollywood tower of terror. Helemaal geweldig. Je stapt in een lift waar je plaatst neemt op een stoel. Op de weg naar boven word er door middel van onder andere hologrammen het verhaal van het spook hotel verteld. Vervolgens verliest de lift hoogte en word je in de diepe lift schacht geworpen en zo ook weer omhoog geschoten. Boven in de toren worden kort twee deuren geopend waardoor je even uitkijkt over heel Disney land, geweldig!

 

Disney verzint vaak nieuwe thema's om het park aan te kleden en nieuwe shows op te kunnen voeren. Zo word de dag rond zes uur afgesloten met een parade. Alle denkbare Disney karakters komen voorbij op praalwagens, begeleid door muziek. Na de parken uitvoerig te hebben bekeken en alle hotels aan een inspectie te hebben onderworpen is het weer tijd om richting huis te gaan..Ook ga ik weer terug met de TGV en kom ik laat in de avond voldaan van een super leuke reis weer thuis aan.

 

Heeft u ondertussen ook zin gekregen om Disney te gaan ontdekken, laat het mij weten en ik voor zie u van alle informatie. U kunt met de auto, trein, bus en het vliegtuig de reis maken. Laat mij uw wensen weten en ik stel een droomreis voor u samen.

 

Tot snel! SophieReactie schrijven

Commentaren: 0