Disneyland Parijs

 

Disneyland Parijs

 

Ondertussen heb ik al drie keer het geluk gehad om naar Disneyland te mogen gaan. De laatste keer in oktober 2018 en ben ook deze keer weer terug gekomen met heel veel tips!

 

Aller eerst zijn er drie verschillende mogelijkheden om naar Disneyland te gaan, met de auto in ongeveer 5,5 – 6 uurtjes rijden, met het vliegtuig en met de trein. Je kunt met de Thalys vanaf Amsterdam naar Parijs toe gaan en vanaf hier met de metro naar Marne-la-Valleé reizen of met de Thalys naar Brussel en vanaf hier met de TGV die direct naar Marne-la-Valleé rijdt. In beide gevallen is het vanaf Den Helder ook ongeveer 6,5 uur reizen in totaal.

 

Ondertussen heb ik alle hotels van binnen bezocht en kan je veel vertellen over de ligging van de diverse hotels. Zo natuurlijk ook een advies geven over welk hotel het beste past bij jouw reiswensen en budget. Mijn tip voor een Disney hotel is absoluut hotel New York, in 2019 zal dit hotel worden omgetoverd worden tot een Marvel hotel. Maar de ligging is top direct bij Disney village en vervolgens dus ook bij beide parken. Met vijf minuten wandelen ben je er.

 

De tip voor een geselecteerd hotel welke iets verder weg liggen, voordeliger zijn maar wel een gratis pendel dienst hebben is het Explorers hotel, hier is namelijk nog een waar zwemparadijs aanwezig zodat je je buiten de Disney parken om ook nog prima in het hotel kunt vermaken. Vlakbij de ingang van de parken is het Disney Village, hier zijn veel restaurants en souvenir winkels. In Disney Village kan men zich ook nog vermaken buiten de openingstijden van de parken om. Een aanrader in Disney Village is de Buffalo Bill Wild West Show. Een ontzettend leuke diner show waarbij eten word geserveerd terwijl je in een arena naar de show kijkt.

  

Het Disney park is opgedeeld in vijf verschillende thema's. Zo is er een speciaal gedeelte dat attracties heeft voor de hele kleintjes, een ruimte thema waar onder andere de space mountain staat, een sprookjes gedeelte met het zwaard van Merlijn de tovenaar en het doolhof uit Alice in Wonderland.

 

Voor jong en oud is er wat te beleven, naast het Disney Park zijn er ook nog de studios. Ieder entree ticket is geldig voor beide parken, bij de studio's worden ook veel shows opgevoerd. De shows worden meerdere malen per dag op gevoerd dus als je er een mist omdat je in een attractie zat dan ga je gewoon naar de volgende show. In de studios vindt je ook de attractie Ratatouille en de Crush Coaster, echt aanraders!

 

Ook vindt je hier de Hollywood tower of terror. Helemaal geweldig. Je stapt in een lift waar je plaats neemt op een stoel. Op de weg naar boven word er door middel van onder andere hologrammen het verhaal van het spook hotel verteld. Vervolgens verliest de lift hoogte en word je in de diepe lift schacht geworpen en zo ook weer omhoog geschoten. Boven in de toren worden kort twee deuren geopend waardoor je even uitkijkt over heel Disney land, geweldig!

 

In Disney is het altijd feest en zijn er dus ook iedere dag parades. Zo word de dag om 22.00 uur afgesloten met een vuurwerk spektakel bij het kasteel. Tijdens de parades komen alle denkbare Disney karakters komen voorbij op praalwagens, begeleid door muziek.

  

Mijn tip is om in ieder geval het halfpension van te voren te reserveren, hier kan ik meer over vertellen in een persoonlijk gesprek en zal ik uitleggen wat de voordelen zijn. Snacks en drankjes zijn in het park niet voordelig dus het is fijn om voor vertrek zo veel mogelijk te hebben gereserveerd en betaald zodat je verblijf verder geen irritatie van je portemonnee gaat worden. Daarnaast is het 20% voordeliger om de maaltijden vooraf te reserveren in plaats van in de parken of bij de hotels zelf.


Heb jij ondertussen ook zin gekregen om Disney te gaan ontdekken, laat het mij weten en ik vertel je er graag alles over!

 

Tot snel! Sophie

 
Reactie schrijven

Commentaren: 0